3 GRUNNER TIL AT KONMARI IKKE PASSER FOR DEG

I. Tanken om å stable en kleshaug på størrelse med Glittertind paralyserer deg fullstendig.

Hjelpes,  for en overveldende tanke å skulle dra fram alt du har og eier av klær, fra hver krik og krok av hjemmet og bodene, og bare få det overstått.  Å skulle forholde seg til alt. På en gang. Kanskje du heller trenger å jobbe deg gjennom pysjamashylla, kaste det du finner med rifter og hull, og la det bli med det for nå. 


2. Organiseringsstilen din står i total kontrast til japansk brettekunst

Absolutt nydelig sukkersøtt arbeid av hun Marie å møysommelig godsnakke og tilbe hvert eneste plagg før hun forsiktig plasserer det vertikalt side om side i skuffen. Men om du skulle gjort det samme, hadde halve skuffeinnholdet veltet ut ved første utdratte tskjorte. 

3.It doesn´t really spark joy, but I kinda need it in my life

Du har blitt fortalt at du bør ha godfølelsen for de objektene du velger å beholde. Jeg vet ikke med deg, men ostehøvel nr 2 gir meg i beste fall en helt nøytral følelse. Dessuten oppstår de virkelig store problemene når en hel rekke av gjenstandene til de en deler tak med, vekker vekselvis avsky, forakt, sinne, vemmelse, etc. Det ER strengt tatt ikke greit å tvinge folk til å kvitte seg med ting de har kjært fordi det gir deg en uggen følelse. Kompromiss er en annen sak.